sâmbătă, 6 februarie 2010

Guido, Guido!

Nine - un film dizgratios

Guido, interpretat de Daniel-Day Lewis, e un regizor in criza existentiala care nu reuseste sa-si echilibreze alegerile si sa-si regaseasca inspiratia pentru un nou film.


Desi e musical, adica multa muzica si dans...

Desi e o copie (fara imaginatie) a lui 8 1/2 (Fellini), deci cu multe femei gratioase per se (Nicole Kidman, Marion Cotillard, Penelope Cruz, Judi Dench, Kate Hudson, Sophia Loren, Stacy Ferguson)...

Desi..., desi..., filmul e un "flops", vorba personajelor care se refera la ultimele filme ale lui Guido, si n-are nici un fel de gratie. E mai mult decat mediocru si isi propune sa macelareasca actrite bune. Singurele care si-au gasit relativ ritmul au fost Penelope Cruz si Kate Hudson.

Daca ma refer la replici, sunt suportabile doar cele preluate din 8 1/2.

Muzica este oribil de simpla, suna foarte asemanator in ritm, culoare si frazare cu "Chicago". Partile muzicale sunt lungite inexplicabil pana in punctul in care incepi sa te foiesti in scaun si sa ridici mainile in semn de exasperare. Textul melodiilor parca e luat din cantecele pentru adolescenti, cu declaratii simple si siropoase. In plus, filmul e inundat de french can-can si multe femei cu pene roz lipite prin toate partile corpului. Nu vad rostul prezentelor "penate".

Statement-ul cel mai puternic: la joie de vivre, asta-i tot ce-avem nevoie si ce pot ei sa ne ofere. Fals, Nine nu-ti provoaca nici macar un zambet, doar un rictus de neplacere.

Raman cu intrebarea: de ce sa faci un musical dupa 8 1/2?

Recomandare: de nevazut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu